Jouw eigen (kaart)ontwerp| door ons gedrukt
Eigen ontwerp gemaakt? Zo leuk! Wij drukken de kaarten voor je af:)


Dit willen we van je weten:

  • Wat voor kaart wil je? Enkel, dubbel, triple of een ander soort kaart? Klik hier voor de layouts.
  • Wat voor papiersoort wil je? Semi mat - Semi glans -Top Color - Parelmoer - Linnenpersing of Canvaslinnen?
  • Hoeveel kaarten wil je?
  • Wil je enveloppen meebestellen voor de kaarten? Zo ja welke kleur en hoeveel? Klik hier voor de kleuren van de enveloppen.
  • Wil je nog iets extra's, zoals bijpassende sluitzegels, lintjes, touwtjes, (naam)labels?
  • Wil je nog iets van kraamkaartjes in het zelfde ontwerp meebestellen?
  • Wil je een uitvergroting meebestellen van jouw ontwerp om in te lijsten of een XXL kaart om neer te zetten?
     

Wat stuur je naar ons toe?
PDF bestanden van het volgende:

Voor een enkel kaartontwerp:
Een PDF bestand (ongecrompimeerd, minimaal 300 DPI) van de voorzijde en van de achterzijde van je ontwerp, in het juiste formaat, inclusief een snijruimte van 3mm rondom je ontwerp waarbij je ontwerp doorloopt. Je ontwerp moet dus totaal 3 mm groter zijn aan alle zijden van je ontwerp.

Als je bijvoorbeeld een ontwerp hebt van 15 centimeter hoog x 15 centimeter breed, dan dien je een bestand aan te leveren van 15,6 cm x 15,6 cm. Na het snijden van de kaart met jouw ontwerp blijft er dan een formaat over van 15x15 cm.

 

Voor een dubbelgevouwen of triple kaartontwerp:
Een PDF bestand (ongecrompimeerd, minimaal 300 DPI) van de buitenzijde en van de de binnenzijde van je ontwerp, in het juiste formaat, inclusief een snijruimte van 3mm rondom je ontwerp waarbij je ontwerp doorloopt. Je ontwerp moet dus totaal 3 mm groter zijn aan alle zijden van je ontwerp.

Als je bijvoorbeeld een ontwerp hebt voor een dubbelgevouwen kaart van 15 centimeter hoog x 15 centimeter breed, dan dien je een bestand aan te leveren van de buitenzijde van de kaart en van de binnenzijde van ieder 15,6 cm hoog x 30,6 cm breed. Na het snijden van de kaart met jouw ontwerp blijft er dan een formaat over van 15x30cm, als je de kaart vouwt is het gesloten formaat 15x15cm.

 


 


Huh? Hoe zit het nou?
Het formaat van een kaart bestaat uit hoogte x breedte:
De hoogte van de kaart betreft 2 zijdes :(onder + boven) x 3mm per zijde moet toegevoegd worden = De kaart wordt dan totaal 6mm hoger
De breedte van de kaart betreft ook 2 zijdes :(links + rechts) 3mm per zijde moet toegevoegd worden = De kaart wordt 6mm breder

Niet te doen dit?
Geen nood, stuur ons je ontwerp (vrijblijvend) toe en laat ons ernaar kijken. Wanneer wij de snijruimte toevoegen aan je ontwerp zijn de kosten hiervoor €15. Wij ontvangen je bestand dan in graag in lagen, en wij zorgen voor de rest! Heb je het ontwerp niet in lagen? Ook dit is meestal niet erg, Stuur ons (vrijblijvend) je ontwerp toe en wij gaan ernaar kijken en geven je een prijsopgave voor het aanpassen/omzetten van je ontwerp.
 


Goed om te weten:

Over auteursrecht
Als jij een kaart ontwerpt ligt het auteursrecht automatisch bij jou! Dat wil zeggen dat jouw ontwerp door middel van je auteursrecht wettelijk en juridisch is beschermd is tegen misbruik. Kortom: jij bepaalt wat er met jouw ontwerp gebeurt. Wij zullen jouw ontwerp dan ook nooit publiceren, claimen en/of verkopen :)

Heeft iemand anders je kaart ontwerp gemaakt? Dan heeft de ontwerper van je kaart het auteursrecht en heb je toestemming nodig van de ontwerper om de kaart te laten drukken.

Over de kleuren van je ontwerp en het drukwerk
Je hebt misschien wel eens gehoord van RGB, CMYK en misschien ook wel eens van PMS kleuren. Kleuren en het drukproces van kleuren is nogal een complex iets, maar in een notendop een klein beetje uitleg van ons:

Je computerscherm, je telefoon en je IPad maken gebruik van RGB kleuren. RGB bestaat uit 3 kleuren Red Green & Blue. Een afdrukmachine maakt geen gebruik van RGB kleuren maar van CMYK of PMS kleuren. CMYK (full color) bestaat uit 4 kleuren: Cyaan, Magenta, Geel en als toevoeging Zwart. Wanneer je een kaart ontwerpt in RGB-kleuren en je laat de kaart drukken dan worden de RGB kleuren omgezet naar CMYK kleuren, (oftewel full color), en dit geeft een verschil in kleur (zie afbeelding).

Het verschil in kleur tussen RGB en CMYK

Het ligt een beetje aan de kleuren die je gebruikt hoeveel verschil je ziet.  Soms is dit minimaal maar bij bepaalde kleuren, vooral bij felle kleuren en bepaalde kleuren paars en blauw, is er wel een duidelijk verschil. Wil je specifieke kleuren gebruiken? Om teleurstellingen te voorkomen kun je je kaart dan het beste meteen ontwerpen in CMYK kleuren.

Als laatste: PMS kleuren. Bij PMS-drukwerk worden alleen z.g. pantone kleuren gebruikt. Pantone kleuren zijn vaste kleuren met een bepaald (vast) nummer. Er zijn ongeveer 1100 pantone kleuren. Deze kleuren zijn altijd exact, ook bij het drukken (mits gedrukt op het juiste materiaal) en uitermate geschikt voor bedrijfslogo's bijvoorbeeld.

Papiersoorten en kleurverschillen:
De papiersoort die je kiest kan ook een (klein)verschil in kleur geven. Semi mat, heeft bijvoorbeeld als basis de kleur wit, hierdoor is wit echt wit. Papiersoorten met een coating daarentegen geven iets warmere kleuren weer en parelglanspapier heeft een glitter/parelglans waardoor de uitstraling van de kaart en de kleuren weer anders zijn.


Papiersamples ontvangen?
Vraag gratis onze papiersamples aan. Onze papiersamples hebben dezelfde afbeelding, zo heb je een indruk van de kwaliteit van het drukwerk, het papier en de kleurweergave op de verschillende papiersoorten.  Stuur ons een email of een whatsapp bericht: naar: T. +31 (0)6 31377773​ met je naam & je adres en wij sturen de papiersamples naar je toe.


Proefdruk ontvangen?
Je kunt bij ons voor €15 een proefdruk aanvragen van jouw ontwerp zonder verdere verplichtingen. Wil je de kaarten door ons laten drukken? Dan brengen wij de kosten van 1 proefdruk in mindering op de factuur.Stuur via wetransfer jouw ontwerp naar info@artfotoservicegroep.com:
en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe!

© 2010 - 2024 Sprookjes geboortekaartjes met foto | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel