05-02-2021 * Babynamen, de trends van 2021 *

* Babynamen, de trends van 2021 *

.: * Babynamen, de trends van 2021 *
Vorige Artikel 2 van 4 Volgende

05-02-2021* Babynamen, de trends van 2021 *


Je bent zwanger.. of jullie zijn zwanger😍 Gefeliciteerd! Helemaal leuk.. wat gaat het worden? Hoe zal je kleintje eruit zien.. kleertjes kopen, baby-uitzet regelen, kamertje klaar maken.. en dan.. DE NAAM. 

Tja, dit is wel een dingetje. Welke naam komt er op je geboortekaartje?!

Ik weet nog van mijzelf dat wij hier heeeeeeeel lang over na hebben gedacht en zelfs boeken heb gekocht (want ja, er staat natuurlijk niets leuks op internet). Avonden doorgebladerd en na de 10 boeken weer opnieuw beginnen, want stel je voor dat ik er 1 over het hoofd had gezien. Nee, het was het allemaal niet. Of toch wel?! Keuzestress, want wanneer weet je nou of het de juiste naam is. Toch weer googelen. Denken we er te lang over na? Of juist niet? Of.. ja ook hier weer stress over. Met manlief avonden gezeten en proberen.. “ Ok, Jaimy de Jongh of euhmm Christopher de Jongh of euhmm” . En dan grapjes maken.. wat op dat moment voor je gevoel niet grappig is en je uiteindelijk van het lachen overgaat in huilen, want HOE MOET DIT OOIT GOED KOMEN?

Het grappige is dat we bij ons Dochtertje er vrij snel uit waren.. is een jongensnaam dan moeilijker?

Uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar ik kan me zo voorstellen dat ik hier niet de enige in ben (ok, ik ben misschien ietwat hysterisch en Jantje lacht, Jantje huilt..😅)

Toch wil ik jullie graag op weg helpen met de populairste 5 namen van 2021. En voor het gemak heb ik er nog een paar tips en trends bij gedaan :)

MeisjesnamenJongensnamen
1. Tess1. Sem
2. Sophie2. Liam
3. Emma3. Lucas
4. Mila4. Daan
5. Julia5. Finn


Kort en Krachtig, maar ook Oer hollands 
Een trend is vooral dat het korte namen zijn, zoals Mees, Sam en Hugo voor een jongen en Zoë, Ize en Loïs voor een meisje.
Ook oer-Hollandse namen zoals Jan, Kees(je), Keet of Joep.

Dubbele letters
Wat je ook steeds vaker ziet zijn namen die eindigen met een dubbele letter zoals Finn(j), Tess(m), Dexx(j) of Lott(m).

Dubbele namen
Een dubbele naam. Dit zien we steeds vaker voorbij komen op een geboortkaartje zoals Marley-Rose, Zara-Lizzy, Levi-Jay of Kyann-Jones. Het is net even anders en wellicht de perfecte oplossing wanneer je niet kunt kiezen :)

Engels / Amerikaans
Een trend blijft een Engels of Amerikaanse naam, zoals Ashley (m), Quinn( j/m), James (j) of Otis(j). 

Bijzondere namen
Af en toe zien we een bijzondere naam voorbij komen zoals Zomer, Storm, Noé, Maysa of Xam of Aylin. 

En als laatste een Uniseks naam. 
Het klinkt stoer en geen keuzestress! Ongeacht het geslacht.. de naam kun je dan al bedenken. Denk aan Robin, Jack(Y), Bobby, Jamie, Noa(h) of Charlie.

Om het toch nog iets moeilijker (of juist makkelijker ) te maken: Hier vind je een lijst met jongensnamen en hier met meisjesnamen.

Weet je de naam al en ben jij benieuwd hoe de naam van jouw kindje op je sprookjesgeboortekaartje  of je Fotogeboortekaartje staat?
Vraag dan hier een gratis digitale proef aan 😍

Vraag hier een gratis tekstopzet aan van je geboortekaartje of wenskaart        Klik hier om een gratis proefpakketje van geboortekaartjes te ontvangen.

 Nog meer lezen?

https://www.geboortekaartjesmetfoto.com/a-63290253/blog/maak-zelf-de-perfecte-babyfoto-7-tips/#description https://www.geboortekaartjesmetfoto.com/a-63054355/blog/kraambezoek-tijdens-corona-4-tips/#description

  

© 2010 - 2021 Sprookjes geboortekaartjes met foto | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel